среда, 26 марта 2014 г.

фотографія
  • В Киев на перекрестке улицы Грушевского и Крещатика открылась выставка рисунков-графики Юрия Журавля — лидера ровенской группы OT VINTA. Художественные произведения разместились на строительном заборе возле гостиницы «Днепр» от которого сейчас остались только столбы.
Юрій Григорович Журавель

Это уже только в памяти....

Під час Єврореволюції Юрій Журавель створив на злобу дня серію малюнків у жанрі графіки (60-70 робіт), котру бійці «Беркуту» 18 лютого 2014 року у Києві на перехресті вулиці Грушевського та Хрещатика спалили:
  • Намалювати вони не можуть, а єдине, що можуть, — це спалити. Як казав Булгаковрукописи не горять. Фотографії малюнків розповсюджуються в інтернеті, в соцмережах, тому виставка продовжує життя




















Юрій Григорович Журавель (народився 6 травня 1972 року в м. Овруч Житомирської області) - український музикант з Рівного, лідер та вокаліст гурту От Вінта!, художник, аніматор, громадський діяч, актор і сценарист.

За словами самого музиканта, він народився по дорозі з Камінь-Каширська, що на Волині, до Овруча, що на Житомирщині. Батько – Журавель Григорій Васильович. Мати – Балик Галина Олександрівна. Батьки були військовими, тому сім'я часто переїжджала з місця на місце. У шкільному віці змінив аж 7 шкіл. Найбільш щасливий відрізок часу свого дитинства пов`язує зі школою у місті Гайсині Вінницької області. Там Юрій навчався до 8 класу. Саме у цій школі навчався всім відомий Володимир Висоцький.

Коли вперше приїхав до Рівного, то потрапив на виступ тоді відомого гурту «Чёрный Кофе». На той час Юрій Журавель вже цікавився рок-музикою. На розігріві виступав рокабільний гурт «Містер Твістер», який і привернув увагу майбутнього музиканта і дав йому творчий поштовх. Не вміючи грати на гітарі, він купив собі цей музичний інструмент і сам вчився грати, не знаючи нот і правильного строю.

Вже потім, працюючи у рівненському театрі «Від ліхтаря», Юрій Журавель та його друзі писали музичне оформлення до вистав «Пеппі Довгапанчоха», «Звичайне Диво» та пробували грати, як живий театральний оркестрик. А згодом, на одному з перших благодійних марафонів Рівненського Палацу дітей та молоді, гурт «От вінта» виступив з повноцінною концертною програмою.


Має вищу освіту, закінчив факультет педагогіки та методики початкового навчання Рівненського державного педагогічного інституту за спеціальністю «основи дизайну та образотворче мистецтво».


Одружений, дружина – Паскар Марина Тимофіївна. Має доньку Катерину, яка навчається у Варшаві на журналіста.

Серед своїх переваг Юрій Журавель називає працелюбність та цілеспрямованість, а з недоліків - поступливість та «гальмування». Роботу вважає найкращим хобі. Любить грати у відбиванку і бадмінтон, плавати, а найбільш приємний відпочинок - коли дочка приїжджає додому. Своє життєве кредо Юрій Журавель, визначає, посилаючись на письменника Михайла Старицького: «Співай, ридай і будь готовий замість лаврового терновий вінець узяти на чоло».

Юрій Журавель – винахідник та засновник музичного напрямку «украбілі». Автор слів та музики альбомів гурту От Вінта!, переможець багатьох рок-фестивалів України, Росії, Польщі та Литви. Є керівником дитячого гурту «Зла мала».

Піонер української флеш-кліп анімації. Мультиплікаційні виднограї Юрія Журавля: «Не мала баба клопоту – купила порося», «Опля – картопля!» та анімоване переграння «Дарма я наївся цибулі» неодноразово займали призові місця у хіт-парадах провідних музичних каналів України, Росії та Литви.

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D1%8C_%D0%AE%D1%80%D1%96%D0%B9_%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

Комментариев нет:

Отправить комментарий